ZLOČINAC NA SLOBODI

Haag traži da se Šešelja vrati iza rešetaka

01.12.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Haškog tribunala zatražilo je danas da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor jer njegovo ponašanje na slobodu podriva temelje odluke o njegovu privremenom puštanju

Srpske Novosti navode da u zahtjevu stoji da je Šešelj pušten na privremenu slobodu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i da su mu zbog toga postavljeni minimalni uvjeti prema kojima ne smije utjecati na svjedoke i žrtve.

Međutim, objašnjava tužitelj Serge Brammertz, pokazalo se da je povjerenje koje je sud imao u Šešelja bilo neosnovano.

Otpočetka je davao neprihvatljive i zapaljive izjave, vrijeđao žrtve i jasno je rekao da se neće dobrovoljno vratiti u Haag.

'Šešelj' je svoj posao u Haagu završio. Kako će i što će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića', kazao je zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović u reakciji na zahtjev haškog tužiteljstva, prenosi B92.

Šarović je ocijenio da je konstatacija Tužiteljstva kako je Šešelj 'potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju' smiješna.

'Taj koji je formulirao takvu konstataciju nema veze sa pravom, on je sigurno završavao fakultet zajedno sa Tomislavom Nikolićem', kazao je Šarović.