ŠEŠELJ PROVOCIRA

'Hrvati su se upecali kao somovi, Josipoviću pomažem u kampanji'

21.11.2014 u 13:14

Bionic
Reading

Vojislav Šešelj, šef Srpske radikalne stranke i haški optuženik nastavlja s provokacijama.

Kaže da ga nije briga zbog uzbuđenja u hrvatskoj javnosti koje je proizvelo njegovo priopćenje o Vukovaru i njegovi istupi i navodi da su se 'Hrvati zaletjeli kao som na durdubak'.' 'To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i što sad', kaže Šešelj i za Srnu otkriva da je priopćenje namjerno poslao samo na hrvatske redakcije.

Šef radikala kaže da njegov povratak i istupi 'čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića', a za ministricu vanjskih poslova Hrvatske Vesnu Pusić navodi da je njegov 'najdraži hrvatski političar'.

Mada je Pusić uputila 'diplomatsko saučešće' Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da 'ima posebne simpatije za Vesnu Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i cijeni je zbog njenog obiteljskog, četničkog, pedigrea s majčine strane', prenose Nezavisne.com.

Šešelj kaže da se 'ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Haag'. On najavljuje da će tužiti Haški tribunal, koji mu je uskratio 12 godina normalnog života.