PREUZELI IM TWITTER

Anonymous ponizili i ismijali Ku Klux Klan

19.11.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Hakerska skupina Anonymous proglasila je rat rasističkom KU Klux Klanu, nakon njihovih izjava protiv Afroamerikanaca koje je zlostavljala policija. Prvi korak bilo je preuzimanje službenog Twittera KKK-a, nakon čega su Anonymous objavili proglas u kojemu obećavaju da neće prestati dok zloglasni Klan posve ne nestane

Do prije samo nekoliko dana profil Ku Klux Klana na Twitteru funkcionirao je na uobičajeni način – objavljivale su se poruke protiv društvene raznolikosti, širila se panika o 'Afrikancima koji imaju američke vize' a dolaze iz zemalja u kojima se širi epidemija ebole, i pozivalo se na 'White Resistance!' iliti 'Bijeli otpor'. Sve u svemu, ništa iznenađujuće kad je riječ o KKK-u, no ako danas posjetite njihov službeni Twitter, moći ćete vidjeti – sliku jednoroga!


Razlog značajnoj promjeni diskursa na Twitteru Ku Klux Klana jest taj da su profil u međuvremenu preuzeli hakeri Anonymousa, koji su američkim rasistima objavili i rat online sve dok KKK potpuno ne nestane. Da misle ozbiljno, Anonymous su ilustrirali i nacrtanom slikom KKK-ovca u standardnoj bijeloj odori kako visi s užeta za vješanje, uz poruku 'Rat je započeo!'.


Anonymous su ponudili i veće objašnjenje za svoju akciju, koja je potaknuta prijetnjama KKK-a da će protiv mirnih prosvjednika u američkom gradiću Fergusonu – koji su ljetos potresali nemiri zbog policijske brutalnosti - koristiti 'smrtonosnu silu'. To se hakerima nije nimalo svidjelo te su sada došli i u posjed brojnih informacija o pristašama Ku Klux Klana, i to zahvaljujući direktnim porukama koje su stizale na profil KuKluxKlanUSA.


Za Anonymous je KKK 'teroristička grupa' koja je 'okupana krvlju tisuća' te treba zaustaviti 'rasističke poruke pune predrasuda'.