ZAGREB I BANJA LUKA

BiH šalje RH sporazum o mostu kod Gradiške

16.09.2009 u 17:56

Bionic
Reading

Bosanskohercegovačke vlasti najavile su da će Hrvatskoj uskoro dostaviti dokumentaciju kako bi se potpisao sporazum i raspisao natječaj za gradnju mosta na Savi kod Gradiške, potvrdili su u srijedu državni ministar prometa i veza Rudo Vidović i voditelj toga istog resora u Republici Srpskoj Nedeljko Čubrilović

MOSTAR - Most kod Gradiške, na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, bio bi sastavni dio autoceste na koridoru Vc.

"Sporazum je u završnici i slijedećih dana bit će dostavljen ministarskom vijeću, a onda i predsjedništvu BiH na potvrdu. To je službeni temelj za izradu projekta i natječajne dokumentacije", rekao je Vidović novinarima u Banjoj Luci.

Dodao je kako je u nedavnu razgovoru s hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Božidarom Kalmetom u Zagrebu preuzeo obvezu izrade sporazuma.

Ministar prometa i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dodao je kako je njegovo ministarstvo dobilo iz Hrvatske na usklađivanje uvjete za raspisivanje natječaja za gradnju mosta.

Gradnju mosta na Savi kod Gradiške, po Čubrilovićevim riječima, trebale bi podjednako financirati Republika Srpska i Republika Hrvatska.