SUSJEDI S ISTOG KATA

Šešelj: Bio sam u korektnim odnosima s Gotovinom

14.11.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj spomenuo je na konferenciji za novinare u Beogradu i hrvatskog generala Antu Gotovinu. 'Bili smo neko vrijeme, godinu ili dvije dana, na istom katu. Bili smo u korektnim odnosima, ali on je prilično zatvoren čovjek i spreman razgovarati o sportu, o Španjolskoj i takvim temama. Nikad ga nisam čuo da s nekim razgovara o ratu ili o politici', rekao je Šešelj

Haški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je u četvrtak novinarima da se neće vratiti dragovoljno u Haag na izricanje presude te istaknuo da radikali ne odustaju od ideje o tzv. Velikoj Srbiji, a ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića nazvao 'tamnom stranom srpske povijesti, izdajnikom i mafijašem'.

Na prvoj tiskovnoj konferenciji nakon što je dan ranije, poslije 11 i pol godina, zbog lošeg zdravlja pušten iz pritvora Haaškog tribunala bez presude za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj, Šešelj je u središtu SRS istaknuo je kako 'ne odustaje od ideje 'Velike Srbije' jer je to smisao SRS', naglasivši kako će tu ideju provoditi 'svim miroljubivim sredstvima'.

Vođa radikala ocijenio je da bi ulazak u EU bila 'propast za Srbiju', a na pitanje o prvom srbijanskom demokratskom premijeru Zoranu Đinđiću rekao kako se ne kaje što se radovao na vijest da je ubijen jer se 'srpski narod oslobodio mafijaša i izdajnika'.

Vođa radikala istaknuo je da se neće dragovoljno odazvati pozivu Haškog tribunala da dođe na izricanje presude.

'Kad izdaju nalog vladi Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić odlučivat će šta će raditi, ja neću bježati. To bi bio povijesni paradoks i neka vrsta pravnog paradoksa da me Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, suradnici u mojim ratnim zločinima i suučesnici u zločinima protiv čovječnosti, moraju isporučiti. Mislite li da bih ja takvu priliku propustio', rekao je Šešelj.

Uz ocjenu da je 'rasturio Haaški tribunal', Šešelj je najavio da će video-vezom svjedočiti kao svjedok obrane u u postupku protiv zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.