IZAZVALI FINANCIJSKU KRIZU

Canterburyjski nadbiskup poziva bankare na pokajanje

16.09.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Canterburyjski nadbiskup izjavio je da bi se bankari trebali pokajati zbog svojih pogrešaka koje su izazvale globalnu financijsku krizu ali i izrazio bojazan da se financijska industrija vraća svojem uobičajenom načinu poslovanja

Nadbiskup Rowan Williams, duhovni čelnik anglikanske zajednice, rekao je u razgovoru za televizijsku postaju BBC da osjeća kako postoji raširena ogorčenost spram bankara jer nisu prihvatili odgovornost za ono što se dogodilo te da bi vlada morala ograničiti isplate njihovih bonusa.

'Nema osjećaja da se išta zaključilo nakon prošlogodišnjih događaja', rekao je Williams. 'Nema onoga što bih, kao kršćanin, nazvao pokajanjem. Nismo čuli da kažu kako su zapravo krivo postavili stvari i da je cijelo temeljno načelo po kojem su radili bilo nerealno, prazno'. Upitan treba li ograničiti bonuse Williams je dao potvrdan odgovor.

'Mislim da je to jedna od stvari koja potiče raširenu ogorčenost. To da ljudi nekako uspijevaju uspostaviti kulturu u kojoj povezanost između vrijednosti onoga što radite i nagrade za to postaje mutnija'.