Svijet ANKETA

'Bilo tko' u Laburističkoj stranci bio bi bolji od Browna

  • Autor: Hina
  • 15.9.2009 12:42:26
  • 15.9.2009 12:39:11

Gotovo polovica birača u Velikoj Britaniji drži da bi "bilo tko" iz Laburističke stranke na vlasti bio bolji od sadašnjeg premijera Gordona Browna, po istraživanju koje je u utorak objavljeno u dnevnom listu The Times.

Od 1.504 ispitanih, 48 posto drži da bi 'doslovno bilo tko' u Laburističkoj stranci bio bolji od Gordona Browna, dok trećina drži da je on najbolji čelnik iz redove te stranke.

Ispitivanje instituta Populus potvrđuje jasnu prednost konzervativne oporbe ispred laburista po predizbornoj anketi prije parlamentarnih izbora koji će biti sazvani do lipnja: 41 posto ispitanih će dati glas torijevcima, 27 posto laburistima i 18 posto liberalnim demokratima.

To istraživanje je izvedeno prije važnog govora koji će u Gordon Brown održati u utorak na kongresu sindikata. Očekuje se da će britanski čelnik priznati da su potrebni rezovi u javnoj potrošnji kako bi se smanjio proračunski deficit.

Laburistička stranka će osim godišnjeg kongresa na kraju mjeseca održati i kongres konzervativne stranke početkom listopada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još