SLAVLJE KRATKO TRAJALO

Bradavice opet prekrile nesretnog ribara

19.12.2008 u 16:31

Bionic
Reading

Dede Koswara s Jave, u kasnim tridesetima, skinuo je šest i pol kilograma bradavica s tijela početkom ove godine, ali su mu u međuvremenu nove bradavice prekrile ruke i noge

Taj bivši ribar nadao se da će se zauvijek osloboditi nesnosnih izraslina koje su se počele nekontrolirano širiti po tijelu kada je bio tinejdžer.

Kada je izašao iz bolnice u rujnu, mogao je ponovno držati olovku u rukama. No bradavice na rukama i nogama već su se počele vraćati, pa je Dede opet onemogućen u obavljanju svakodnevnih poslova.

Nakon što je njegov slučaj privukao pažnju svjetske javnosti, uključila se indonezijska vlada. Dede je prvi put otišao 'pod nož' u siječnju, a kada su novinari razgovarali s njim u ožujku izrazio je oduševljenje što je nakon 20 godina opet u stanju bezbolno hodati.

Iznio je i nade za budućnost. 'Prvo se želim oporaviti i naći posao. A onda, jednog dana, tko zna? Možda sretnem djevojku i oženim se', nadao se Dede.

Kada je napuštao bolnicu, liječnici su prognozirali da se bradavice mogu vratiti, no Dede barem više nije u životnoj opasnosti.