USTRAJNI AUSTRIJSKI PODUZETNIK

Od Europarlamenta zatraženo skidanje imuniteta Jakovčiću

23.10.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Ivanu Jakovčiću, u povodu tužbe austrijskog poduzetnika Georga Lista, stigao je u Europski parlament

Naime danas je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu objavljeno da je austrijski poduzetnik Georg List putem svog odvjetnika pokrenuo postupak za skidanje imuniteta Ivanu Jakovčiću.

'Obraćam vam se radi interesa javnosti i radi objavljivanja istine povodom informacije o pokrenutom postupku za skidanje mog parlamentarnog imuniteta u Europskom parlamentu.

Želim obavijestiti javnost da je g. List putem svog odvjetnika D. Čehića zatražio skidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede. Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv g. Lista radi izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovime želim potvrditi da EU parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja.

Također, želim jasno istaknuti da, iako je na plenarnoj sjednici tako rečeno, ne postoji nikakav zahtjev 'nadležnih hrvatskih tijela' te sam već zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom dijelu', izjavio je Jakovčić.

Podsjetimo, List je ljetos optužio za ‘reket’ donedavnog istarskog župana i čelnika IDS-a Ivana Jakovčića i bivšeg pročelnika županijskog Upravnog odjela za turizam Branka Curića. Prema tadašnjim tvrdnjama austrijskog poduzetnika, tražili su od njega pola milijuna eura na ime pomoći u realizaciji njegova polo-projekta kod Motovuna, što su obojica demantirala.

Ivan Jakovčić
danas je zastupnik u Europskom parlamentu dok je Branko Curić direktor HTZ-a u Milanu.