NESEBIČNA POMOĆ SRBIJI

Vatikan pozvao zahvalnog Vučića u posjet

20.10.2014 u 13:41

Bionic
Reading

Papinski nuncij u Beogradu msgr Orlando Antonini prenio je u ponedjeljak poziv srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću da posjeti Vatikan, priopćio je ured za medije srbijanske vlade

Vučić i nadbiskup Antoni sastali su se danas u Beogradu, a tom je prigodom srbijanski premijer zahvalio na nesebičnoj pomoći pruženoj Srbiji tijekom svibanjskih poplava te istaknuo kako veoma cijeni uravnoteženu poziciju Vatikana o svim regionalnim pitanjima. Vučić je zahvalio Vatikanu na 'principijelnom stajalištu o nepriznavanju jednostrano proglašene neovisnosti Kosova'.

Papinski nuncij izvijestio je srbijanskog premijera da Caritas i dalje nastavlja pomagati, istaknuvši kao najvažnije da se ljudi iz područja pogođenih poplavama 'i duhovno oporave'.

Nadbiskup Antonini prenio je poziv premijeru Vučiću da posjeti Vatikan, istaknuto je u priopćenju ureda srbijanske vlade, ali se ne navodi je li poziv i prihvaćen.

Vučić i Antonini su, kako se navodi u priopćenju, razgovarali i o suradnji u području visokog obrazovanja te o suradnji Narodne biblioteke Srbije i Vatikana.