ZRAČNI UDARI

Američke snage napadaju džihadiste u Siriji i Iraku

11.10.2014 u 20:19

Bionic
Reading

Američka vojska izvela je šest zračnih udara protiv džihadista Islamske države u blizini sirijskog grada Kobanija u petak i subotu, objavilo je američko središnje zapovjedništvo

Američke i nizozemske snage također su izvele tri zračna udara protiv ciljeva IS-a u Iraku blizu Tal Afara i Hita u petak i subotu, kazalo je središnje zapovjedništvo u priopćenju.

Osim toga, američke su snage "na zahtjev iračke vlade u više navrata izbacile pomoć za opskrbu iračkih sigurnosnih snaga", kaže, dodajući da su hrana, voda i streljivo izbačeni u blizini najveće iračke naftne rafinerije.

U napadima u blizini Kobanija pogođeni jedna borbena pozicija IS-a i tri manje postrojbe, oštećen je jedan zapovjedni centar i uništena tri kamiona, dodaje se u priopćenju.

Jedan je američki dužnosnik u petak kazao da će ljudi vjerojatno biti pobijeni ako Kobani padne u ruke IS-a koji je osvojio velike dijelove Sirije i Iraka.

Napadi u Iraku sjeverno od Tal Afara pogodili su malu postrojbu IS-a i uništili jedno vozilo, dok su sjeverozapadno od Hita ciljane dvije male postrojbe.