SASTANAK S KOSOR

Merkel podržala nastavak pregovora

11.09.2009 u 21:58

Bionic
Reading

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor razgovarala je u petak u Stuttgartu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je dala punu podršku Hrvatskoj da nastavi pregovore s Europskom unijom

Merkel je izrazila zadovoljstvo rezultatom dogovora između Hrvatske i Slovenije i činjenicom da će pregovori biti odblokirani. Isto tako, njemačka kancelarka je rekla u razgovoru s premijerkom Kosor da je raduje da se otvorena pitanja i problemi između Hrvatske i Slovenije rješavaju.

Premijerka Kosor obavijestila je njemačku kancelarku o razgovorima s premijerom Borutom Pahorom u Ljubljani.

'Nitko ovim sporazumom ne gubi, željeli smo da se stvori situacija u kojoj su svi dobitnici', kazala je nakon razgovora s Angelom Merkel premijerka Kosor. 'Polako, ali sigurno pronalazimo model za rješenje graničnog spora'.

Jadranka Kosor, u pratnji ministara Gordana Jandrokovića, Bože Biškupića i Biance Matković, nazočila je i stranačkom skupu CDU-u, uoči parlamentarnih izbora 27. rujna u Njemačkoj.

Na skupu je izrazito srdačno Angela Merkel pozdravila hrvatsku premijerku, a u govoru pozvala Nijemce, ali i Hrvate koji žive u Njemačkoj a imaju njemačko državljanstvo, da glasuju za CDU.