ZA RAZLIKU OD BRATUŠEK

Mimica 'rasturio' u Bruxellesu

09.10.2014 u 16:11

Bionic
Reading

Od 27 kandidata za povjerenike Europske komisije koje su posljednjih dana 'rešetali' zastupnici Europskog parlamenta, Neven Mimica ostavio je najbolji generalni dojam. Najlošija je bila Slovenka Alenka Bratušek, koju su resorni odbori EP-a zbog nepripremljenosti srušili bez popravnog ispita

Mimica je dobio najviše ocjene u dvije od ukupno pet kategorija - srdačnosti i prijemčivosti te je uz visoke ocjene i u ostalim kategorijama (politika, vjerodostojnost, energičnost), na ljestvici od jedan do 10 zaslužio najvišu ukupnu ocjenu 9,5.

Ocjenjivanje je organizirano u sklopu projekta 'Saslušanja povjerenika' koji je pokrenula 'skupina neovisnih konzultanata' u području komunikacija i odnosa s javnošću, predvođenih medijskim trenerima Laurom Shields (Bruxelles) i Jonom Worthom (Berlin).

Srebrnu medalju osvojio je Frans Timmermans, budući prvi potpredsjednik i desna ruka izabranog predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera, a brončanu medalju zaslužila je Kristalina Georgieva, buduća potpredsjednica EK zadužena za proračun i ljudske resurse.

Nesuđenoj potpredsjednici Komisije za energetsku uniju Alenki Bratušek komunikacijski stručnjaci dodijelili su najniže ocjene u svim kategorijama. Najlošije je prošla u kategoriji vjerodostojnosti (ocjena tri), dok je u ostalim kategorijama dosegnula četvorku.

Rezultate možete vidjeti ovdje