Svijet S LIBANONSKOG TERITORIJA

Ispaljene dvije rakete na sjever Izraela

Na sjever Izraela u petak su s libanonskog teritorija ispaljene najmanje dvije rakete, na što su Izraelci odgovorili topništvom, izvijestili su službeni izvori s obje strane granice

Izraelska policija zasad nema izvješća o žrtvama. Libanonski sigurnosni izvori, koji su objavili kako su Izraelci na rakete odgovorili ispaljivanjem 15 topovskih granata, nisu izvijestili tko je točno ispalio rakete. Izraelska televizija poslije je objavila da je ispaljena i treća raketa koja je oštetila električni stup.

Prvi put od veljače s libanonskog su teritorija na Izrael ispaljene rakete, što je povećalo napetost u pograničnom području. Za sporadične napade u posljednje tri godine izraelske, libanonske i UN-ove mirovne snage uglavnom optužuju ekstremne skupine, a manje Hezbolah, koji je posebno moćan na jugu Libanona.

Tijekom izraelske ofenzive na pripadnike Hamasa u Pojasu Gaze u siječnju Hezbolah je zanijekao odgovornost za nekoliko raketnih napada s teritorija Libanona. Sigurnosni dužnosnici izvijestili su kako je vjerojatnije da su napade izvele manje skupine palestinskih izbjeglica povezanih s Al-Kaidom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još