SIGURNOSNA ZBRKA

Pucnjava na rijeci kod Pentagona za Obaminog posjeta

11.09.2009 u 17:59

Bionic
Reading

Na rijeci Potomacu u Washingtonu, u prostoru blizu zgrade Pentagona koji je zabranjen za plovidbu zbog obilježavanja obljetnice napada 11. rujna 2001., u petak je nastala sigurnosna zbrka u kojoj je, po medijskim izvješćima, Obalna straža pucala na sumnjivo plovilo, što je poslije službeno zanijekano

Američke su TV mreže izvijestile da je s ophodnog čamca Obalne straže ispaljeno 10 hitaca na sumnjivo plovilo, pošto ga je najprije pokušala zaustaviti. CNN, MSNBC i druge TV mreže prikazivale su videosnimku s Potomaca između dvaju mostova gdje su se nalazila četiri ophodna čamca Obalne straže, s teškim strojnicama na pramcu.

Obalna straža je poslije službeno objavila da je to bila vježba na Potomacu. Zapovjednik Obalne straže Keith Moore izjavio je da nikakvi hitci nisu ispaljeni na toj vježbi. Polijetanja s obližnje zračne luke Reagan National zaustavljena su iz opreza nakon 10 sati po lokalnom vremenu, kazala je glasnogovornica Savezne zrakoplovne uprave (FAA) Diane Spitaliere.

U vrijeme sigurnosne zbrke na rijeci preko jednog od mostova putovala je kolona s predsjednikom Barackom Obamom, koji je sudjelovao na odavanju počasti za 184 poginula u napadu otetim zrakoplovom na Pentagon, na današnji dan prije osam godina.