Svijet ČEKAJU GA BOGATI POKLONI

Bacač cipele na Busha izlazi iz zatvora

  • Autor: Hina
  • 11.9.2009 14:37:22
  • 11.9.2009 14:35:07

Irački novinar Montazer al-Zaidi, koji je postao slavan pošto je bacio cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, trebao bi sljedećeg tjedna izaći iz zatvora, a na slobodi ga očekuje topla dobrodošlica i brojni pokloni.

Al-Zaidi, 30-godišnji novinar televizijske postaje Baghdadije, trebao bi u ponedjeljak izaći iz zatvora pošto je odslužio devetomjesečnu kaznu zatvora. Očekuje se da će diljem arapskog svijeta al-Zaidi biti dočekan kao heroj.

Katarski emir obećao je da će mu pokloniti zlatnu skulpturu konja, a libijski vođa Muamer Gadafi uručit će mu najviše libijsko odličje, navodi se na web stranicama Baghdadije.

Al-Zaidiju je nuđen novac, brakovi, pa čak i karijera u politici, ali njegovi kolege u televizijskoj postaji vjeruju da će se on vratiti na svoje radno mjesto.

'Koliko mi je poznato iz razgovora s njime, a razgovaramo svaki tjedan, vratit će se na posao u Baghdadiji', rekao je ravnatelj te televizijske postaje sa sjedištem u Kairu.

Tijekom konferencije za tisak u prosincu u Bagdadu, al-Zaidi je bacio svoje cipele na Busha nazvavši ga 'psetom'.

Al-Zaidi je optužen za napad na stranog državnika u tijeku službenog posjeta, te je prvotno osuđen na tri godine zatvora, ali mu je kazna umanjena na devet mjeseci.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još