LOŠ ENGLESKI

Bratušek za sebe navela da je bila šef kuhinje

30.09.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek navela je, u standardnom anketnom upitniku Europske komisije budućim povjerenicima o njihovu ranijem radu, da je tijekom svoje karijere radila i kao "chef" proračunskog odjela slovenske vlade te tako ponovo izazvala kritike i podsmijeh na račun svog znanja engleskog jezika

Bratušek je od 2006. do 2011. bila "šef" direktorata za proračun, ali je umjesto riječi "chief" u opisu svojeg životopisa upotrijebila je riječ "chef", što na engleskom znači kuhar.

Slovenski mediji navode u utorak da je Bratušek tako ponovo pokazala slabo znanje engleskog koje je demonstrirala kao predsjednica vlade prošle godine, u jednom razgovoru za američki CNN, te da njeni pismeni odgovori Europskoj komisiji vrve stilskim i pravopisnim pogreškama.

Bratušek je predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker nominirao za jedno od potpredsjedničkih mjesta u Europskoj komisiji i povjerenicu za energetsku uniju.

Ona će se kao kandidatkinja za to mjesto u ponedjeljak predstaviti u Europskom parlamentu, pred komisijom za industriju, istraživanja i energiju (Itre).

U Sloveniji su i dalje prisutne kritike da se sama kandidirala za dobro plaćeno mjesto u Bruxellesu s mjesta predsjednice vlade koju je vodila godinu i pol dana. No, novi je premijer Miro Cerar, koji se isprva protivio njenoj kandidaturi, u zadnje vrijeme više puta naglasio da je sada sve u rukama EU-a i Europskog parlamenta te da na postupak ne može utjecati.