VUČIĆEVA OBITELJSKA DRAMA

'Neki policajci su rekli da mi je trebalo ubiti brata'

30.09.2014 u 07:58

Bionic
Reading

Na emotivnoj tiskovnoj konferenciji povodom premlaćivanja njegovog brata Andreja od strane pripadnika Žandarmerije, srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je kako je njegov brat, skupa s pripadnicima osiguranja koje mu je dodijelila Vlada, pretučen unatoč tome što se uredno odazvao zahtjevu specijalaca za legitimiranjem

'Imamo snimku koja dokazuje da su dali legitimacije, ali o tome neću više govoriti. Svi svjedoci su to već potvrdili. Mržnju prema meni ne treba širiti na moju obitelj.

Vjerojatno ćete biti oduševljeni i činjenicom da su neki policajci rekli da ih je trebalo ubiti', rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Srpski premijer pojasnio je da je njegov brat Andrej krenuo k roditeljima, koji stanuju u obližnjoj Krunskoj ulici. Istaknuo je da su pripadnici osiguranja koji su ga čuvali reagirali odgovorno, 'iako su bili naoružani'.

'Žao mi je što ne možete vjerovati, ne uklapa se u kliše. Na žalost, ovo se opet dogodilo mojoj obitelji, možda je tako i bolje nego da se dogodilo nekom drugom', dodao je Vučić, i okončao konferenciju patosom: 'Još jednom, oprostite što se taj Andrej prezivao Vučić.'

Brat premijera Srbije pretučen je u nedjelju u centru Beograda, nakon verbalne kavge sa specijalcima. Oni njemu i njegovoj pratnji, sastavljenoj od pripadnika osiguranja dodijeljenog članovima obitelji premijera, nisu dozvolili prolazak kroz kordon koji je osiguravao Paradu ponosa.

Izvori bliski Žandarmeriji izjavili su za Danas da je incidentu prethodio verbalni napad Andreja Vučića na specijalce - navodno im je priprijetio da će 'svi biti ukinuti', a snimka prijetnje je, navodi isti izvor, oduzeta na licu mjesta. Ni dva dana nakon incidenta nije utvrđeno temeljem kojeg zakonskog akta je Vučićev brat štićena osoba.