RUPE U SJEĆANJU

U Ljubljani sve više 'droge za silovanje'

22.09.2014 u 22:31

Bionic
Reading

U ljubljanskim disko klubovima i lokalima među mladima raste broj zloporaba Gama-hidroksi butirata (GHB), opojne droge koja je poznata i kao 'droga za silovanje', objavili su u ponedjeljak slovenski mediji

Policija je u ponedjeljak potvrdila da su ove godine tretirali pet slučajeva predoziranja GHB-om, koji se u uličnom žargonu zove i tekući ekstazi, a može izazvati komatozna stanja i 'rupe u sjećanju' onih koji ga namjerno uzmu ili im je podmetnut,

U ljubljanskom Kliničkom centru otkrivaju da su lani liječili 27 mladih koji su uzimali ovu drogu i da je trend u porastu.

Stvar je postala aktualna nakon što je proteklog vikenda 21-godišnja djevojka, koja sumnja da joj je supstanca bila podmetnuta u piće u jednom ljubljanskom klubu, završila na hitnoj pomoći u teškom stanju.

'Odjednom mi se je zamaglilo pred očima, odmah mi je bilo jasno da su mi nešto usuli u piće koje sam ostavila na šanku, dok smo ja i dečko otišli pušiti', opisala je za televizijsku postaju POP-TV svoj doživljaj iz kluba Gala hala u ljubljanskoj Metelkovoj ulici, te dodala da je u dubokoj komi bila 40 minuta i da se ničega ne sjeća.

U klubu tvrde da je upotreba spomenute druge u porastu te da se to događa i u drugim lokalima samo se 'pomete pod tepih' te da preko zaštitara i na društvenim mrežama na opasnosti od te droge upozoravaju posjetitelje. Među ostalim im savjetuju da svoje piće nikad ne ostave 'bez kontrole', kako im netko u čašu ne bi mogao ubaciti drogu.