GUBICI NA OBZORU

Kladionice u strahu od pobjede škotskih nacionalista

18.09.2014 u 14:57

Bionic
Reading

Britanske kladionice zatrpane su okladama za referendum o nezavisnosti Škotske. Kako se pune biračka mesta, tako i kladionice s pažnjom prate glasanje jer bi, u slučaju pobjede nacionalista, morale isplatiti milijunsku svotu kladioničarima su

Kladionica Ladbrokes objavila je da je do ponedjeljka širom zemlje primila oklade u vrijednosti od rekordnih 250.000 funti. Kladionica Paddy Power navodi da je i kod njih vrijednost oklada dostigla šestocifrenu cifru, prenosi britanski Independent.

I ostale kladionice priopćile su da je riječ o događaju izvan sporta, za koji je vladalo rekordno zanimanje kladioničara. Ako nacionalisti pobjede na referendumu, kladionice strahuju da će izgubiti do milijun funti.

U prilog tome govori oklada od 20.000 funti koja je uplaćena u kladionici Ladbrokes u zapadnom Londonu, i to u prilog nezavisnosti Škotske.

U Škotskoj je 30 posto kladioničara glasalo za opciju pobjede nacionalista, što je samo malo više od 28 posto koliko je u drugim dijelovima Britanije glasalo za isti tabor.

Kladionica Paddy Power navela je da očekuje da će isplatiti novac za oklade koje su se ticale izlaska birača na referendum, za koji se smatralo da će biti oko 60 posto, dok posljednji pokazatelji govore da će možda dostići 82 posto - što bi bio najveći izlazak u povijesti glasanja na Otoku.