TKO OBMANJUJE JAVNOST?

Nastavlja se rat oko mandarina vladajućih i Petir

18.09.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir žestoko je odgovorila na prozivke ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da obmanjuje javnost

Kronologija zorno pokazuje tko je i kada započeo borbu za interese domaćih proizvođača, isto kao i to tko ima inicijativu, a tko u nedostatku vlastitih ideja pokušava sebi pripisati rezultate tuđeg rada', kazala je Marijana Petir.

Izrazila je žaljenje zbog nedostatka suradnje s Ministarstvom poljoprivrede – unatoč njezinim pokušajima uspostavljanja komunikacije koja bi rezultirala zajedničkim djelovanjem prema institucijama Europske unije s ciljem zalaganja za nacionalne interese. 'Druga strana za to nije bila zainteresirana, baš kao što ni ministar Jakovina nije zainteresiran za opstanak hrvatskog sela koje je danas na rubu opstanka. Pokazuje to i nemar u izradi programa Ruralnog razvoja zbog čijeg je kašnjenja ove godine izgubljeno 50 milijuna eura', poručila je eurozastupnica.

Ministar Jakovina, navodi, 'uništio je u poljoprivredi sve što se uništiti dalo pa joj ne preostaje ništa drugo nego još jednom izraziti žaljenje što Hrvatska ima takvog ministra poljoprivrede' te je pozvala predsjednika Vlade da ga smijeni.