VIŠE OD 24 SATA UOČI REFERENDUMA

Najnovije ankete: Raste podrška za neovisnu Škotsku

Bionic
Reading

Uoči zadnjeg dana kampanje za referendum na kojem će Škotska donijeti odluku želi li putem samostalnosti ili ostanka unutar Velike Britanije, ankete pokazuju da tijesna većina ipak želi dijeliti državu s Engleskom i Walesom, javljaju otočki mediji

Prema posljednjoj anketi, koja je izrađena za britanski list The Telegraph, od 1.150 anketiranih Škota 52 posto planira reći 'ne' neovisnosti Škotske, a 48 posto želi da država bude samostalna.

Sve je više onih koji žele neovisnu Škotsku, što pokazuju i podaci da se vodstvo onih koji planiraju reći 'ne' smanjilo sa šest na četiri posto, koliko je bilo kada je rađena posljednja anketa u nedjelju.

Slične podatke ima i list the Scotsman, koji također upozorava da će sve ovisiti o tome kako će glasati zasad neopredijeljeni.

Prema podacima Telegrapha, takvih je još osam posto. Među njima, sve je više ženskih glasača koji naginju zadržavanju Škotske u uniji.

Podaci pokazuju da među onima koji su odlučili kako će glasati, 58 posto žena namjerava glasati protiv neovisnosti, dok ih 42 posto želi dati šansu neovisnoj Škotskoj.

Muški glasači su više manje podijeljeni, no 53 posto ih je ipak na strani neovisnosti Škotske.