MILORAD DODIK

'Sve što imam zaradio sam vrijedno radeći'

21.08.2014 u 22:41

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako je svu svoju milijunsku imovinu stekao dugogodišnjim radom te kako je, sukladno zakonu, Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine (SIP) prijavio sve što ima.

'Sve što imam i što je sukladno zakonu je u mojoj popunjenoj prijavi', izjavio je Milorad Dodik u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV). Dodik je SIP-u prijavio kako posjeduje imovinu vrijednu veću od 1,4 milijuna eura što uključuje dvije kuće i tri stana. Samo kuća koju je izgradio u Beogradu vrijedi više od 800 tisuća eura, a Dodik tvrdi kako nema ničega spornoga u imovini koju je stekao.

'Nekima je to smiješno, a ja smatram da treba da se radi i da se ima', kazao je Dodik potuživši se kako je njegova imovina u proteklim godinama zapravo izgubila na vrijednosti zbog općeg stanja na, primjerice, tržištu nekretnina. 'Sve to smo stekli radeći, naravno, ja i moja obitelj', kazao je Dodik pojašnjavajući kako je još 1989. započeo s privatnim poduzetništvom.

'U tome sam bio uspješan no svo sam vrijeme imao problem s vlastima jer su sve koji nisu bili dio vladajuće strukture pokušali su uništiti', kazao je Dodik.

Dodao je i kako je potpuno uvjeren u pobjedu na izborima u listopadu. 'U kampanju ulazim potpuno uvjeren u pobjedu', kazao je Dodik dodajući kako uopće 'ne kalkulira s tim da bi mogao izgubiti'.

Istaknuo je kako je uvjeren da će dobiti novi mandat predsjednika RS kao i da će Željka Cvijanović biti izabrana za člana Predsjedništva BiH a njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) osvojiti najmanje 40 posto mandata u novom entitetskom parlamentu.

Komentirajući odnose s predsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem Dodik je ustvrdio kako su potpuno neutemeljena nagađanja da ga aktualni srbijanski premijer ne simpatizira. 'Nisam osjećao nikakavu vrstu pritiska niti imam bilo kakve informacije o njegovoj (Vučićevoj) subverzivnoj aktivnosti u RS', izjavio je Dodik Potvrdio je ipak kako ne računa ni na Vučićevu potporu u izbornoj kampanji. 'Nije realno da Vučić dođe na bilo koji (predizborni) miting bilo kome u RS', kazao je Dodik.