SEKS, LAŽI I KRŠĆANSKA DOGMA

Berlusconi preko eutanazije ojačava odnose s Crkvom

07.09.2009 u 14:56

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi zanijekao je u ponedjeljak da su skandali zbog njegova privatnog života izazvali sukob s moćnom Katoličkom crkvom, izjavivši da će njegovo stajalište o najavljenu zakonu o eutanaziji ojačati odnose.

'To je laž jer su odnosi moje vlade i moji osobno s onima koji vode Katoličku crkvu...uvijek bili odlični', rekao je Berlusconi za svoju televizijsku mrežu Mediaset.

'To je odnos koji ćemo učvrstiti idućih mjeseci u vrlo važnim pitanjima kao što je eutanazija', kazao je.

Visoki crkveni dužnosnici i katoličke novine Avvenire kritizirali su Berlusconija zbog njegova načina života. Premijer je pod povećalom otkako je njegova supruga zatražila rastavu braka u svibnju pošto je snimljen na proslavi 18. rođendana stanovite manekenke.

Napetosti su se rasplamsale potkraj prošlog mjeseca kad su novine Berlusconijeva brata objavile da je urednik Avvenirea Dino Boffo kažnjen 2004. zbog zlostavljanja žene s čijim je suprugom bio u homoseksualnoj vezi. Boffo, jedan od najutjecajnijih katoličkih novinskih analitičara i već 15 godina urednik Avvenirea, odbacio je optužbe, tvrdeći da je tu ženu zlostavljao netko drugi služeći se njegovim mobitelom, ali je u četvrtak svejedno podnio ostavku.

Vatikan je zbog tog prijepora otkazao večeru Berlusconija i vatikanskoga državnog tajnika Tarcisija Bertonea.