REPUBLIKA KOBONISTAN

Za ovu državu ne znaju ni Google ni CIA

07.08.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Ujedinjeni narodi imaju 193 članice, a prema aktualnim brojkama s popisa koji je međunarodno priznat i ISO standardiziran, na svijetu ukupno postoje 242 države i neovisna teritorija. No, niti na jednom popisu ne postoji Republika Kobonistan, čije veleposlanstvo je nedavno otkriveno u Beogradu

Ekipe portala Mondo i Telegraf uputila se u naselje Senjak, gdje se nalazi kuća s lijepo uređenim dvorištem na kojoj je izvješena ploča s natpisom 'Ambbassadu Respublisko Kobonistan', kako bi istražila ovu neobičnu pojavu.

Niti jedni niti drugi nisu dobili precizan odgovor o kakvoj državi se radi, niti tko je predstavlja, tj. tko u kući zapravo živi, a nitko nije niti odgovorio na interfon.

Mondo prenosi sjećanja jedne od najstarijih žiteljki Senjaka, koja se sjeća da je na tom mjestu bilo imanje sestre pokojnog Koče Popovića, književnika, pjesnika i narodnog heroja. No, dodaje da nitko tu ne živi, niti je ikada srela bilo koga u dvorištu.

Drugi susjed kaže da u njoj živi trgovac Vladan Konstantinović, počasni konzul Kobonistana, za koji sa sigurnošću tvrdi da je 'afrička država'.

Ukoliko netko ima nešto više saznanja o ovoj pojavi, ili može demistificirati priču, pozivamo vas da ostavite komentar u raspravi ispod teksta.