ODJEKUJU EKSPLOZIJE

Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu

31.07.2014 u 19:30

Bionic
Reading

Promatrači OSCE-a u pratnji nizozemskih i australskih eksperata stigli su na mjesto pada malezijskog putničkog aviona, javlja Al Jazeera Balkans

Konvoj sedam tenkova ruske vojske ušao je na ukrajinski teritorij, a nešto manje od 50 tenkova primijećeno je u ruskoj oblasti Voronežu, 20 kilometara od rusko-ukrajinske granice.

Kako je priopćeno iz Uprave za granice Ukrajine, još nekoliko kamiona s lansirnim rampama nalazi se u pograničnom području, prenosi AJB.

U priopćenju je potvrđen ulazak sedam ruskih tenkova na ukrajinski teritoriji.

Istovremeno, snažne eksplozije potresle su područje gdje se srušio malezijski putnički avion na letu MH17 u istočnoj Ukrajini, nakon što su promatrači Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) zajedno s nizozemskim i australskim ekspertima stigli na mjesto pada aviona, javlja AFP.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je nekoliko kilometara od mjesta pada aviona, a mogao se vidjeti i crni dim kako dolazi iz obližnjeg sela.

Odbijena Jacenjukova ostavka

Vrhovna rada (skupština) Ukrajine nije prihvatila ostavku koju je prošlog tjedna podnio premijer Arsenij Jacenjuk, javile su agencije.

Za ostavku premijera glasalo je samo 16 zastupnika od potrebnih 226, a protiv ih je bilo 109, prenosi Tanjug.

Jacenjuk je za govornicom rekao da 'Ukrajina nije proglasila bankrot i nikada neće', prenio je Itar-Tass.

On je podnio ostavku 24. srpnja zbog raspada vladajuće koalicije i odbijanja zastupnika da podrže Vladine prijedloge zakona u Skupštini.

345042, 344529, 344485, 344355

Cameron: Nećemo pokrenuti treći svjetski rat

Britanija neće 'pokrenuti treći svjetski rat zbog Ukrajine, ni uputiti flotu u Crno more', već će vršiti ekonomski pritisak na Rusiju dok ne promijeni smjer, rekao je britanski premijer David Cameron.

Cameron je ponašanje Rusije u Ukrajini usporedio s Njemačkom prije izbijanja Prvog i Drugog svjetskog rata.

On je, međutim, istaknuo da Zapad treba povući liniju ili će Rusija početi vršiti sličan pritisak na zemlje Europske unije koje se nalaze na istočnom obodu kontinenta, poput Rumunjske, prenio je britanski Telegraph.