ANONIMNI SVJEDOK

Evo što Nizozemci pišu o premlaćivanju u Poreču

28.07.2014 u 10:13

Bionic
Reading

Svega nekoliko dana nakon što je pretučeni Nizozemac Michael Rolleman s obitelji napustio Hrvatsku i vratio se kući amsterdamski portal NL Times objavio je priču, temeljem napisa iz hrvatskih medija i 'anonimnog svjedoka', o tome što se njihovom državljaninu dogodilo u Poreču. Prenosimo tekst u kojem je pogrešno navedeno prezime konobara Hajdina Bilalija te se on spominje kao 'Bila'

Nizozemski turist brutalno je napadnut u baru Bijeli san u Poreču, na zapadu Hrvatske, nakon svađe oko računa. Prema pisanju lokalnih medija, osoblje bara navodno je pretuklo turista koji je zadobio frakture i potres mozga.

Spomenuti turist bio je 38-godišnji Michael Rolleman, piše NL Times, pozivajući se na 24sata. Nakon što se požalio da nije stigla hrana koju je naručila njegova obitelj 23-godišnji konobar Hajdin Bila, sin vlasnika restorana, navodno je udario Rollemana u glavu.

Prema izvoru NL Timesa koji želi ostati anoniman, vlasnik restorana rekao je obitelji da ne trebaju platiti piće koje su konzumirali te da mogu otići. 'Nakon što su završili i krenuli zaustavio ga je konobar i zatražio da plate piće. Rekao je da ne mora platiti. Počeli su se svađati.'

Izvor navodi da je najmanje jedan djelatnik bara nataknuo metalni bokser dok je trajala svađa koja je eskalirala u borbu koja nije prestala dok Rolleman 'nije slomio nos, glavu i čeljust na sedam mjesta'. Bila je navodno počeo napad udarajući Rollemana u lice, a svjedok kaže da je konobar možda bio pod utjecajem droge. Ostali konobari također su tukli turista u lice i udarali ga metalnim bokserima, piše NL Times.

Rolleman je odveden u bolnicu, u kojoj je prema pisanju lokalnih medija imao dvije operacije. Zadobio je frakturu donje vilice i druge ozljede glave te potres mozga. Prema pisanju 24sata.hr, iz bolnice je izašao u četvrtak s tri metalne pločice u glavi te se s obitelji vratio u Nizozemsku.

Bila je kratko zadržan u policiji i pušten nakon ispitivanja, a mnogi stanovnici tog područja za lokalne medije i portale izrazili su šok i nevjericu jer policija nije ozbiljno pristupila situaciji.

Članak NL Timesa možete pročitati ovdje