MOSKVA O OCRNJIVANJU

'Washington nameće svijetu proturuske klišeje'

25.07.2014 u 21:59

Bionic
Reading

Sjedinjene Države vode 'kampanju ocrnjivanja' Rusije, optužujući je da pomaže pobunjenicima u Ukrajini i 'dijele odgovornost za krvoproliće' u regiji, ustvrdilo je u petak rusko ministarstvo vanjskih poslova

'Odbacujemo neutemeljena podmetanja' u vezi s vojnom pomoći koju Moskva navodno pruža pobunjenicima i s navodnom ruskom pucnjavom na položaje ukrajinske vojske, ističe ministarstvo u priopćenju kritizirajući 'kampanju ocrnjivanja' Rusije.

Zamjenica glasnogovornika State Departmenta Marie Harf koja je u četvrtak izjavila da proruski separatisti pucaju 'iz Rusije' na ukrajinsku vojsku, 'uzima s gomile proturuske klišeje koje Washington uporno želi nametnuti međunarodnoj javnosti'.

'A sve je to popraćeno navodima o 'dokazima' koje SAD navodno posjeduje (...) Činjenice na koje se oslanjaju ti lažni navodi jednostavno ne postoje', dodaje ministarstvo ocijenivši ih 'izmišljotinama'.

SAD 'koji je podupro protuustavni državni udar u Kijevu (...) dijeli odgovornost za krvoproliće' u Ukrajini gdje se na istoku zemlje nastavljaju borbe proruskih separatista i vladinih snaga, dodaje ministarstvo.

'Žalimo što SAD i dalje uzrokuje sve veću zategnutost rusko-američkih veza i što se predstavnici State Departmenta usrdno bave proturuskom propagandom', zaključilo je.