NA PODRUČJU GRADA

Srušio se avion TransAsia Airwaysa, najmanje 51 poginuli

23.07.2014 u 17:56

Bionic
Reading

Putnički zrakoplov tajvanske aviokompanije TransAsia Airways srušio se u srijedu prilikom neuspjelog pokušaja prinudnog slijetanja na otoku Penghu, pri čemu je poginula 51 osoba, a nekoliko ih je uspjelo preživjeti, izvijestili su lokalni mediji

Zrakoplov ATR 72, koji pokreću dva turbopropelerna motora, zahvatilo je nevrijeme i oluja nastala zbog tajfuna Matmo. Pretpostavlja se da se zbog toga srušio, a potom se i zapalio. Pao je na području grada Huhsija; zapaljeno je nekoliko zgrada, javio je Reuters.

Let GE222 prevozio je 54 putnika i četvero članova posade na relaciji od Kaoshounga do Makunga. Iz Taipeja je upućen tim istražitelja.


'U vrijeme pada zrakoplova bili su olujni vremenski uvjeti', rekao je Hsi Wen-guang, glasnogovornik vatrogasne službe okružne vlasti u Penghuu.

'Poslali smo 11 ozlijeđenih u bolnicu. Zapalilo se nekoliko praznih stambenih zgrada uz samu pistu, ali nitko nije bio unutra i vatra je ugašena', dodao je.

Na mjesto nesreće upućeno je oko 100 vatrogasaca, 152 vojna djelatnika i 255 policajaca.

Iz kontrola leta doznaje se da teški vremenski uvjeti ipak nisu premašili kriterije međunarodnih pravila za slijetanje. Vidljivost je bila 1.600 metara, a oblaci na visini od svega 600 metara, rekao je djelatnik koji je želio ostati anoniman.