AGONIJA SE NASTAVLJA

Na vlak za Harkov nisu ukrcana tijela svih poginulih

22.07.2014 u 22:26

Bionic
Reading

Vlak sa posmrtnim ostacima žrtava leta MH17 zrakoplova Malaysia Airlinesa stigao je na odredište, u ukrajinski grad Harkov. U pet vagona - hladnjača stiglo je 200 vreća s leševima; u zrakoplovu je bilo 298 putnika i članova posade

Vlak je polagano ušao u postaju vojnog-industrijskog pogona, gdje će se tijela prebaciti u zrakoplov na letu za Nizozemsku, odakle je većina žrtava, na identifikaciju. Glasnogovornica nizozemskog tima forenzičara u Harkovu izjavila da se odlazak u Nizozemsku ne očekuje prije srijede.

Predstavnik OESS-a rekao je da se na mjestu pada Boeinga 777 u istočnoj Ukrajini još uvijek nalaze ljudski ostaci.

'Uočili smo manje dijelove tijela', rekao je glasnogovornik Michael Bociurkiw u Donjecku, po povratku grupe OESS-ovaca s terena, javlja Reuters.

Rekao je da se činilo kako je operacija uklanjanja posmrtnih ostataka okončana, ali da je njegova grupa danas na terenu vidjela plastičnu vreću s ljudskim ostacima, dok su stručnjaci Malaysian Airlinesa osjetili jaki smrad, što sugerira da na drugom mjestu također ima zaostalih dijelova tijela žrtava.

'Nikad zapravo nismo svjedočili intenzivnom češljanju terena', rekao je Bociurkiw, dodajući da tamo danas nije bilo nikakvih snaga sigurnosti i da su to područje od četvrtka posjetili tek malobrojni međunarodni stručnjaci.