DOGOVOR SA SEPARATISTIMA

Crne kutije preuzima Malezija, vlak s truplima ide u Harkiv

21.07.2014 u 20:50

Bionic
Reading

Vlak-hladnjača s više od 280 trupala žrtava poginulih u padu zrakoplova na letu MH17 napustio je u ponedjeljak navečer željezničku stanicu u Torezu, na pobunjeničkom području, rekao je za agenciju France Presse očevidac na terenu

Vlak ide u Harkiv, veliki grad koji kontroliraju snage lojalne ukrajinskoj vladi, gdje će se tijela pregledati, identificirati i predati obiteljima. Vlak je kasnio u polasku jer su proruski pobunjenici tražili da ga prate međunarodni stručnjaci a ne ukrajinske vlasti.

Kako navodi jedan pobunjenički vođa, pronađena su 282 od 298 trupala putnika i članova posade malezijskog zrakoplova.

Dogovor o crnim kutijama

Malezija je postigla dogovor s vođom proruskih pobunjenika u Ukrajini Aleksandrom Borodajem o preuzimanju dviju crnih kutija iz srušenog Boeinga Malaysia Airlinesa, objavio je na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru malezijski premijer Nadžib Razak a dogovor o skoroj predaji tih kutija potvrdio je i predstavnik separatista Sergej Kavtaradze.

Razak je kazao i kako je neovisnim međunarodnim istražiteljima zajamčen neometani pristup mjestu nesreće i istraga.

Premijer je potvrdio da je dogovoreno prebacivanje 282 tijela vlakom iz Toreza u Harkiv gdje će biti predani predstavnicima Nizozemske. Razak nije kazao što se dogodilo s preostalih 16 tijela.