PRIJETNJE MILOŠU VASIĆU

'Četnički vojvoda' pušten na slobodu

03.09.2009 u 19:21

Bionic
Reading

Beogradski općinski sud u četvrtak je ukinuo pritvor samozvanom četničkom vojvodi Siniši Vučiniću, optuženu za ugrožavanje sigurnosti srbijanskoga parlamentarnog zastupnika i čelnika Socijaldemokratske unije Žarka Koraća i novinara Miloša Vasića

BEOGRAD - Vučiniću je pritvor ukinut pošto je, po riječima njegova odvjetnika, u njemu proveo 15 dana, a suđenje se nastavlja 7. listopada, javljaju beogradski elektronički mediji.

Beogradsko općinsko odvjetništvo podignulo je 26. kolovoza optužni prijedlog protiv Vučinića koji se, odlukom istražnog suca, donesene na prijedlog odvjetništva, od 17. kolovoza nalazio u pritvoru.

Glasnogovornik trećeg općinskog suda u Beogradu Dragan Milošević objasnio da je za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, za koje se Vučinić tereti, zakonom predviđena kazna do tri godine zatvora, zbog čega je predviđeno da državni odvjetnik podigne optužni prijedlog umjesto optužnice, na temelju kaznene prijave i provedene istrage.

Vučinić, kontroverzni srbijanski državljanin podrijetlom iz Trebinja, koji je, po medijskim napisima, član Srpske radikalne stranke i predsjednik na srbijanskoj sceni neznatna Srpskog pokreta socijalista, uz to i samozvani četnički vojvoda, izazvao je pozornost javnosti nedavnom najavom osnivanja srpskoga četničkog pokreta Republike Srpske.

Potkraj srpnja Vučinić je tjedniku Vreme poslao brzojav i pismo, u kojima izražava sućut u povodu 'Vasićeve smrti', a potom se hvali da je pridonio ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića i navodi kako će nastojati 'da i Vasić i Korać uskoro čine društvo svojem miljeniku Zoranu Đinđiću'.