'TO MAKE MORE KIDS'

Supruga srpskog predsjednika predmet sprdnje na internetu

11.07.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Web-stranica Dragice Nikolić, supruge srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, preko noći je postala hit na društvenim mrežama, a za to je kriv ne odveć vješti prevoditelj

Naime, odjeljak stranice koji se zove 'Više da nas bude', po istoimenoj akciji za poticanje populacijske politike koju predvodi Nikolićeva supruga, na engleski je preveden prilično nesofisticirano – 'To make more kids'. Da bi ironija bila veća, na navedenoj stranici na srpskom jeziku napisano je 'Potreban nam je sadržaj za ovu stranicu', što znači da se prevoditelj nije potrudio ni prevesti apel za novim sadržajem, a kamoli nešto od popratnog teksta koji na srpskoj verziji stranice postoji.


Očekivano, uslijedila je kanonada zafrkancije na društvenim mrežama, i to ne samo na račun lošeg prijevoda, već i na račun same ideje da predsjednikova supruga ima svoju web-stranicu pod predsjedničkom domenom, što je rijetko zabilježen slučaj. Čak i Michelle Obama, čijem stilu Dragica Nikolić toliko teži, na stranicama Bijele kuće navedena je tek kao jedna od prvih dama.

Neke reakcije s društvenih mreža na ovu temu, koja u regiji pretendira pokoriti jučerašnju #nedamise priču, pogledajte u nastavku.