Svijet SNIŽENJE PLAĆA

Nastavnici u BiH u štrajku

U školama u većinskoj hrvatskoj Zapadnohercegovačkoj županiji u srijedu je počeo štrajk nastavnika, pošto je zbog sniženja plaća propao pokušaj dogovora s tamošnjom vladom, a njihovi će kolege u Središnjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji štrajk početi 7. rujna

"Ne možemo se pomiriti s tim da se omalovažava zalaganje i rad te da se plaće snizuju onima koji su godinama najlošije plaćeni, a povisuju onima koji su godinama najbolje plaćeni.

Sindikati prosvjete neće sponzorirati nijednu vladu koja nije sposobna sustavno razmišljati i razumno odlučivati", navodi se u priopćenju sindikata osnovnih i srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Dodali su da je vlada nekoliko puta prekršila kolektivne ugovore, a da je najnovijom odlukom o sniženju plaća radi ušteda zbog sporazuma s MMF-om djelatnicima u školstvu snižene plaće od 240 (oko 1000 kuna) do 450 maraka (oko 1600 kuna).

Sindikati ne pristaju na sniženje plaća.

Njihove kolege u Središnjobosanskoj županiji štrajk će početi 7. rujna, a nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak će početi jednosatnim štrajkom upozorenja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još