STIŽE I MERKEL

MVEP poništio natječaj za Croatia Forum

30.06.2014 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno da je na natječaju za organizaciju međunarodnog skupa Croatia Forum u Dubrovniku izabrana tvrtka 'Max Sollers' u vlasništvu Ivana Solde, bivšeg poslovnog partnera Ratka Mačeka, jednim od optuženika u aferi Fimi media, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je za tportal.hr da je poništen javni natječaj

Croatia Forum je ugledna međunarodna manifestacija koje se već nekoliko godina održava u Dubrovniku te okuplja političare iz cijelog svijeta, pa se tako najavljuje da će ove godine doći i njemačka kancelarka Angela Merkel. No ove godine se organizator, a to je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, našao u problemima, zbog kojih je na kraju i poništen javni natječaj za organizaciju Croatia Foruma, kako je za tportal.hr potvrdila glasnogovornica MVEP-a Danijela Barišić

'Za organizaciju Croatia Foruma, koji se održava od 10. do 12. srpnja u Dubrovniku, raspisan je javni natječaj 5. svibnja 2014. te je i poništen u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, o čemu su obaviještena sva tri ponuditelja koja su poslala svoje ponude, a na odluku o poništenju nitko se nije žalio', odgovorili su nam iz MVEP-a na upit o tome što se događa s Croatia Forumom.

Iz Ministarstva također kažu da će Croatia Forum biti održan u hotelu Palace 'u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova koristeći hotelske kapacitete vezane uz tehničku opremu'. Kada je pak riječ o budžetu ovog međunarodnog skupa, iz MVEP-a poručuju da će 'iznos troškova znati nakon završetka Foruma'.

Iz tvrtke 'Max Sollers' pak demantiraju bilo kakvu povezanost s Ratkom Mačekom, te tvrde da su ispunili uvjete javnog natječaja i ponudili najnižu cijenu.