ZRAČNA DOSTAVA

Rusi isporučuju pizze bespilotnim letjelicama!

24.06.2014 u 18:58

Bionic
Reading

Ruska tvrtka koja se bavi isporukom pizza ovaj je tjedan pokrenula nov neuobičajen način isporuke svojim klijentima - uz pomoć bespilotne letjelice

Vlasnici lanca restorana brze prehrane sa sjedištem u sjeverozapadnom ruskom gradu Siktivaru pohvalili su se da su u isporuci pizza letjelicama-robotima uspjeli nadmašiti i puno veće konkurente.

'U samo sat i pol vremena uspjeli smo uz pomoć bespilotne letjelice prodati šest pizza', rekao je za AFP direktor lanca Ilija Farafonov. 'Trebali ste vidjeti lica naših klijenata kada im je vruća pizza stigla iz zraka', kazao je.

U video snimci tvrtke vidi se mali helikopter kako transportira pizze naručiteljima u kartonskoj ambalaži. Ovaj je način moguć samo u dijelovima grada s velikim ravnim površinama, primjerice parkovima. Tvrtka namjerava proširiti posao na plaže i u kampuse sveučilišta.

Slično testiranje dostave pizze sličnim letjelicama već je uspješno obavio lokalni ogranak američke Domino's Pizze u Velikoj Britaniji.

Ruska tvrtka uskoro planira proširiti posao i pizze isporučivati u 18 gradova u kojima ima podružnice. Prednost dostave zrakom je činjenica da se ne gubi vrijeme u prometnim gužvama, da se ne čeka pred semaforima te da pizze vrlo brzo stignu na odredište.