PROTIV ZAMJENSKOG DOPA

Papa Franjo: Droga se ne suzbija drogom

20.06.2014 u 15:05

Bionic
Reading

'Droga se ne suzbija drogom', istaknuo je u petak papa Franjo preporučivši svima da 'kažu 'ne' svakoj vrsti droge', pa i lakim drogama i nerijetko legaliziranim zamjenskim drogama

Primajući sudionike međunarodne konferencije o drogi, koja je u četvrtak završila u Rimu, Papa je kritizirao "legalizaciju, čak i djelomičnu, (navodno) lakih droga", ustvrdivši da one "ne proizvode učinak koji im se pripisuje a i veoma su upitne na zakonodavnom planu".

"Želim jasno reći: droga se ne suzbija drogom. Droga je zlo i zlom se ne mogu činiti ustupci i nagodbe", rekao je Papa koji je kao nadbiskup Buenos Airesa veliku pozornost posvećivao razornim posljedicama uživanja droga među mladima.

'Zamjenske droge nisu djelotvorna terapija nego prikriven način popuštanja pred tom pojavom'.

'Šteta se neće umanjiti pristanemo li na uporabu psihotropnih lijekova (sedativa, antidepresiva i sličnih) kod osoba koje i dalje uživaju drogu, to neće riješiti problem'.

'Recimo 'ne' svakoj vrsti droge', zaključio je, istaknuvši da se bitka s drogom i zlouporabom alkohola i s drugim ovisnostima može dobiti samo ako se mladima pruži nada u budućnost kroz školovanje, sport i izglede za zapošljavanje.