BEZ PARDONA

Carla Bruni dobila 40.000 eura odštete zbog sporne vrećice

18.12.2008 u 13:05

Bionic
Reading

Francuska prva dama Carla Bruni-Sarkozy na sudu je dobila je odštetu u iznosu od 40.000 eura koju joj mora isplatiti tvrtka Pardon s otoka Reunion jer je prodavala vrećice ukrašene njezinom obnaženom fotografijom.

Odvjetnik Carle Bruni-Sarkozy, Thierry Herzog ustvrdio je da prodaja vrećice šteti njezinu ugledu te da supruga francuskoga predsjednika nije dala pristanak za upotrebu sporne fotografije. Tražio je zabranu prodaje artikla i 125.000 eura odštete.

U objašnjenju suda glavnog otočkog grada Saint Denisa de la Reuniona u četvrtak stoji kako je "neovlašteno korištenje fotografije Carle Bruni, prvoj dami nanijelo moralnu i ekonomsku štetu". Vlasnik modnog lanca Peter Mertes izjavio je kako će uložiti žalbu na presudu, jer mu se odšteta čini previsokom.

Crno-bijelu fotografiju Carle Bruni-Sarkozy na kojoj ona rukama jedva da pokriva intimne dijelove snimio je 1993. fotograf Michel Comte, dok je Bruni bila profesionalni model i prodao je u travnju na dražbi anonimnom kolekcionaru za 91.000 dolara

Sarkozyjevi su u zadnje vrijeme često 'po sudovima' zbog, kako Francuzi smatraju, fokusiranosti na trivijalne razloge. Predsjednik Sarkozy u listopadu se žalio sudu zbog voodoo lutke koja se prodavala u trgovinama, a predstavljala je njega. Sud je donio presudu prema kojemu je riječ o "napadu na dostojanstvo pojedinca", no lutka nije povučena iz prodaje.