Svijet SUSRET NA BLEDU

Jandroković se sastao sa Žbogarom i Pahorom

  • Autor: Hina
  • 30.8.2009 16:36:36
  • 30.8.2009 15:34:53

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u nedjelju popodne na Bledu sa svojim slovenskim kolegom Samuelom Žbogarom i slovenskim premijerom Borutom Pahorom kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima i rješavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Slovenije

Ministri vanjskih poslova i premijer Borut Pahor prošetali su pred sastanak u vili Zlatorog uz Bledsko jezero, ali nisu davali izjave.

Kako je u subotu izjavio Žbogar, njegov današnji susret s hrvatskim kolegom Jandrokovićem namijenjen je pregledu stanja što se u njihovoj međusobnoj komunikaciji postiglo od susreta premijera Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor krajem prošlog mjeseca te što se može učiniti da se dođe do još većeg napretka, koji bi omogućio rješenje bilateralnih pitanja do kraja godine. Žbogar je ocijenio da prilikom današnjeg susreta neće doći do konačnog usklađivanja dokumenta o rješenju otvorenih pitanja, ali je dodao da se pomak prema rješenju očekuje idućeg mjeseca.

Jandroković, koji sudjeluje na bledskom Strateškom forumu, sastat će se prigodom toga međunarodnog skupa posvećenog izazovima gospodarskog razvoja u Europi i Euroaziji u vrijeme gospodarske krize s više svojih kolega iz drugih država koji prisustvuju skupu koji započinje popodne u 16.00 sati, a završava u ponedjeljak. Ministar Jandroković će sudjelovati u radu panela bledskog Strateškog foruma 'Gospodarska kriza kao prijetnja sigurnosti i razvoju'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još