RUSKI ŠALJIVDŽIJA

Putin stranim novinarima servirao krimski iverak

25.05.2014 u 18:40

Bionic
Reading

Ne može se reći da ruski predsjednik Vladimir Putin nema smisla za humor: na subotnjoj večeri za urednike inozemnih novinskih agencija servirao im je krimski iverak

Pretkraj večere u raskošnoj Konstantinovskoj palači Putina su pitali razgovara li redovito s američkim predsjednikom Barackom Obamom. 'Kontaktiramo', odvratio je. 'Ali sad moram ići razgovarati s g. (Francoisom) Hollandeom i gđom (Angelom) Merkel'. Zatim im je nazdravio šampanjcem i otišao.

Prije toga je naširoko u trosatnu intervjuu stranim novinarima govorio o raznim temama, kao i za večerom od sedam sljedova, tijekom koje su servirani salata od dimljene jesetre i juha od bijele šparoge s crnim kavijarom, te nedavno 'anektirani' iverak.

Govorio je i o aktualnim temama poput stanja u Ukrajini i izgledima za novi Hladni rat, kao i o manje istaknutima kao što su status četiriju otoka oko kojih se Moskva spori sa službenim Tokijom.

O Obaminoj osudi ruske aneksije ukrajinskoga poluotoka Krima, ljutito je odvratio: 'Nitko se ne bi smio tako ponašati prema Rusij'.