Svijet 40. GODINA GADAFIJA

Sarkozy, Medvedev i Putin na obljetnici revolucije u Libiji

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy kao i ruski predsjednik i premijer Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin dolaze u utorak u Tripoli na 40. obljetnicu revolucije koja je na vlast dovela Moamara Gadafija, rekao je organizator.

"Sarkozy, Medvedev i Putin bit će prisutni", kazao je u četvrtak član organizatorskog odbora proslave koja će se održati u Tripoliju.

Dolazak su najavili i predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi, španjolski kraljevski par kao i "četrdeset do pedeset afričkih državnika", dodao je on.

Proslava dolaska na vlast Moamara Gadafija održat će se neposredno nakon bure koju je izazvao trijumfalni doček Abdelbaseta al-Megrahija u Libiji, osuđena na doživotni zatvor za bombaški napad na zrakoplov Pan Ama 1988. iznad Lockerbieja (270 mrtvih), kojeg je Škotska 20. kolovoza oslobodila iz zdravstvenih razloga.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez najavio je sudjelovanje na svečanosti u Tripoliju, a očekuje se i dolazak nekoliko šefova afričkih država, ne samo zbog tog događaja, već i zbog sudjelovanja na izvanrednom summitu Afričke unije u ponedjeljak.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još