Svijet SMRT VELIKANA

Oproštaj od Kennedya u Bostonu, pokop u subotu na Arlingtonu

  • Autor: Hina
  • 27.8.2009 8:12:52
  • 27.8.2009 8:10:25

Lijes s tijelom američkog senatora Edwarda Kennedya bit će izložen u četvrtak i petak u Predsjedničkoj knjižnici i muzeju J.F. Kennedya u Bostonu, gdje će mu u subotu u gradskoj crkvi biti održan posljednji ispraćaj a kasnije toga dana i pokop na Nacionalnom groblju Arlington, kraj Washingtona, priopćio je u srijedu njegov senatski ured.

Obitelj Kennedy za četvrtak planira prijevoz lijesa motoriziranom kolonom s njihova posjeda na Cape Codu, u Massachusettsu, do knjižnice u Bostonu. Objekt će biti otvoren za građane, a Kennedyjevi planiraju privatnu komemoraciju u knjižnici za petak navečer, prema programu koji je objavio senatski ured.

U subotu ujutro, misa zadušnica za preminulog senatora održat će se u katoličkoj bazilici Naše Gospe od vječne pomoći, u bostonskoj četvrti Mission Hill.

Kennedy je umro u utorak prije ponoći u svom domu u Hyannis Portu u dobi od 77 godina, nakon jednogodišnje borbe s tumorom na mozgu.

Pokop na Arlingtonu zakazan je za subotu poslijepodne.

Kennedy, koji je službovao u Senatu od 1962. godine, u osam šestgodišnjih mandata, bit će pokopan uz svoju ubijenu braću, bivšeg predsjednika Johna F. Kennedya, ubijenog u atentatu 1963. i senatora Roberta F. Kennedya, ubijenog u atentatu 1968., u jeku kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju. Na Arlingtonu počivaju i drugi članovi klana Kennedy, uključujući bivšu prvu damu SAD-a Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis.

"Senator Kennedy proveo je na Arlingtonu više dana od većine drugih, posjećujući grobove voljene braće i odajući počast palim muškarcima i ženama iz Massachusettsa koji su dali živote za našu zemlju", navodi se u priopćenju iz senatorova ureda.

Obitelj Kennedy u srijedu s dužnosnicima groblja Arlington još dovršava planove za pokop.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još