TRAŽI POMOĆ OD EU-a

Srpski premijer Vučić najavio tri mjeseca pakla zbog poplava

16.05.2014 u 18:03

Bionic
Reading

Poplave kakve se ne pamte pogodile su posljednja dva dana susjedne Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, a u petak spasioci nastavljaju dramatičnu borbu s nabujalim vodama koje prijete ugroženom stanovništvu odnoseći i žrtve. Da je situacija u Srbiji katastrofalna, uvjerio se i premijer Srbije Aleksandar Vučić u posjetu Obrenovcu

Vučić je rekao da bi dobar dio Srbije mogao ostati bez struje u slučaju da se u Obrenovcu vodostaj podigne za još 30 centimetara. Dodao je da su pred Srbijom 'tri mjeseca pakla'.

Za dobrovoljce koji žele pomoći iz Beograda bit će organizirani autobusi koji kreću večeras u 21 sat i sutra ujutro u devet sati.

'Situacija u Srbiji puno je teža nego što se može zamisliti, kataklizmično je u Obrenovcu i mnogim gradovima zapadne i centralne Srbije. Čeka nas još teže stanje', rekao je Vučić.

Vučić je na sjednici Štaba za izvanredne situacije rekao i da novinari nisu dobili dozvole da priđu mjesta u kojima je najteže. Zatražio je od građana Srbije razumijevanje za hitne službe, jer su oni angažirani na najkritičnijim mjestima.

'Nama narod mora pomoći ako želimo sačuvati zemlju', rekao je Vučić. Zatražio je ozbiljnu pomoć od EU-a i poručio da Srbiji nije potrebno 30.000 ili 50.000 eura, nego helikopteri i čamci. MUP i Vojska Srbije imaju odobrenje da oduzimaju čamce i motore iz marina.