Svijet NEUSPJEŠNA KOALICIJA

53 posto Slovenaca Pahorovu vladu smatra neuspješnom

Koalicijska vlada koju vodi slovenski premijer Borut Pahor je neuspješna, ocijenilo je 53 posto ispitanika u redovitoj mjesečnoj anketi koju za ljubljanski dnevni list 'Dnevnik' i televizijsku postaju POP-TV provodi agencija Ninamedia

Ispitivanje provedeno krajem prošlog tjedna, a objavljeno u ponedjeljak, pokazuje da 53 posto ispitanika vladu smatra neuspješnom, što je jednak postotak kao i prošlog mjeseca, dok je postotak onih koji je smatraju uspješnom smanjen u odnosu na srpanj i sada iznosi 37 posto.

Najnegativnije ocjene vlada dobiva u svojim naporima da suzbije recesiju i krizu, te nezaposlenost, a najviše onih koji je smatraju uspješnom navodi da održava dobru socijalnu i zdravstvenu politiku i da se pokušava boriti protiv gospodarskog kriminala.

Kao i prošlog mjeseca, na listi najpopularnijih stranaka u anketi vodi Slovenska demokratska stranka (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše, a Socijalni demokrati (SD) sadašnjeg premijera Boruta Pahora na drugom su mjestu. No, 44 posto ispitanika navelo je da ne vjeruje da bi se uspješnost vlade popravila i da dođe do promjena, odnosno smjene na čelu vlade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još