Svijet ATENTAT U LOCKERBIEJU

Gadafi primio al-Megrahija i pozdravio hrabrost Škota

Libijski prvi čovjek Muamer Gadafi primio je u petak navečer Abdela Baseta al-Megrahija, jedinog osuđenog za atentat u Lockerbieju 1988. i pozdravio 'hrabrost' i 'nezavisnost' škotske vlade, javlja službena agencija Jana

'Gadafi je jučer navečer primio Abdela Baseta al-Megrahija, njegovu obitelj kao i velik broj njegove rodbine', objavila je agencija u subotu ujutro.

'U ovom trenutku želim uputiti poruku našim prijateljima u Škotskoj - Škotskoj nacionalnoj stranci, škotskom premijeru i ministru vanjskih poslova - i čestitati im na hrabrosti i nezavisnosti usprkos neprihvatljivim i nerazumnim pritiscima kojima su bili izloženi', kazao je pukovnik Gadafi.

Pozdravio je 'prijatelja (britanskog premijera Gordona) Browna', kraljicu Elizabetu i princa Andrewa 'koji su svi pridonijeli poticanju škotske vlade na donošenje povijesne i hrabre odluke' da oslobodi al-Megrahija.

Pukovnik Gadafi zamjerio je protivnicima oslobađanja libijskog državljana i onima koji su kritizirali trijumfalni doček koji mu je priređen po dolasku u Libiju u četvrtak.

Megrahija, koji je 2001. osuđen na doživotni zatvor zbog napada na zrakoplov PanAma iznad škotskog gradića Lockerbieja u kojem je poginulo 270 osoba, škotske vlasti su oslobodile zbog 'zdravstvenih razloga' budući da boluje od raka prostate u terminalnoj fazi. Kako tvrde njegovi liječnici, preostaju mu tek tri mjeseca života.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još