BOKA CROPRESS:

Australski premijer čestitao Hrvatima 10. travnja?!

17.04.2014 u 10:45

Bionic
Reading

Tjednik australskih Hrvata, Boka CroPress, u posljednjem izdanju uz uskrsnu čestitku 'Hrvatima Australije i domovine' donosi i reportažu s proslave osnivanja Nezavisne države Hrvatske, prigodno najavljenu na naslovnici: 'Tony Abbott čestitao je Hrvatima 10. travnja!'

Australski premijer nije, naravno, osobno nazočio proslavi osnivanja NDH, upriličenoj 13. travnja u Sydneyju. Njegovu čestitku, piše Boka CroPress, prenio je australski parlamentarac Craig Kelly.

'U ime australskog premijera Tonyja Abotta koji se danas nalazi u Japanu prenosim vam njegove čestitke i dobre želje povodom slavlja 10. travnja, vama i svim Hrvatima Australije, a i onima u Hrvatskoj', rekao je Kelly pred oko 200 okupljenih Hrvatica i Hrvata u hrvatskom klubu Sydney.

'Drage čitateljice i čitatelji, gotovo smiješno zvuči činjenica da su, eto, prvi plodovi posjeta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Australiji, mjesec dana kasnije, ništa manje nego to da je australski premijer Tony Abbott čestitao Hrvatima nacionalni praznik 10. travnja, kako je na svoje uši čuo vaš novinar i skoro tristo Hrvatica i Hrvata iz usta člana federalnog parlamenta Craiga Kellyja ovu nedjelju u hrvatskom klubu Sydney.

Tony Abbott sigurno nije neinformiran, kao ni Craig Kelly, da ne bi znali što govore, jer isti dan u istom klubu iz usta hrvatskih i australskih političara, kakav je već dugo i stav EU-a, čuli smo osude totalitarnih režima - komunizma i nacizma - no da ponovimo još jednom: Tony Abbott je Hrvatima čestitao 10. travnja!', poručio je Petar Mamić.

Više možete doznati na internetskoj stranici Boka CroPressa