Svijet MEGRAHI UMIRE OD RAKA

Bombaš iz Lockerbieja stigao u Libiju

  • Autor: Hina
  • 21.8.2009 8:16:05
  • 20.8.2009 22:30:26

Zrakoplov u kojemu je Abdel baset Ali Mohamed Al-Megrahi osuđen za atentat u Lockerbieju, kojega su škotske vlasti u četvrtak oslobodile zbog medicinskih razloga, stigao je u Libiju

Stotine mladića i djevojaka, mašući libijskim i škotskim zastavama, dočekale su Megrahija u zračnoj luci, gdje je bio raspoređen velik broj policajaca. Preko razglasa su se mogle čuti libijske domoljubne pjesme.

Izvor blizak izaslanstvu koje je pratilo Megrahija iz Škotske u Libiju, rekao je da će potonji poslije biti na velikom skupu u središtu Tripolija. Sjedinjene Države su nešto ranije bile pozvale Libiju da ne dočeka Megrahija kao junaka.

Arapska liga u četvrtak je izrazila zadovoljstvo zbog Megrahijeva oslobađanja, objavila je službena egipatska agencija Mena. 'Arapska liga pozdravlja odluku škotskog suda da oslobodi Megrahija, zbog njegova teškog zdravstvenog stanja', rekao je zamjenik tajnika Arapske lige Ahmed Ben Hilli, a prenijela je Mena.

Odluka je donijeta nakon 'dugotrajnih diplomatskih napora', kazao je. Hilli je izrazio nadu da će se Megrahijevim oslobađanjem 'otvoriti nova stranica u lockerbieskoj krizi i da će Libija dobiti odštetu za nedaće koje je godinama podnosila zbog te krize'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još