PROBNA VOŽNJA

Radnik slupao službeni Mercedes Tomislava Nikolića

11.04.2014 u 15:52

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ostao je u četvrtak bez službenog blindiranog terenca Mercedes Brabus, vrijednog milijun eura, kojeg je slupao radnik Mercedesova servisa u Beogradu tijekom probne vožnje, piše u petak beogradski Blic

Nikolićev blindirani Mercedes-Brabus 500 GL, kojeg je Srbiji prošle godine poklonio prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Abu Dhabija, potpuno je uništen, a radnik je prošao s lakšim ozljedama, tvrdi list.

Prema izvorima Blica iz MUP-a Srbije, prednji dio automobila je potpuno uništen i odmah nakon očevida vraćen je u servis.

'Pretpostavljamo da je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i da se nije mogao zaustaviti na vrijeme. Šteta na Nikolićevu Mercedesu je totalna, a vozač je lakše ozlijeđen i prebačen u Urgentni centar', navodi ovaj list svoje izvore u MUP-u.

Načelnik Odjela za zaštitu predsjednika države u Upravi za osiguranje MUP-a Srbije Borivoje Perović izjavio je za Blic da je Mercedes u srijedu u upućen u servis radi zamjene guma.

'Jutros smo dobili informaciju da je radnik Mercedesa slupao automobil na probnoj vožnji. Službeno od Mercedesa još nismo dobili nikakvo izvješće, što znači da je za nas automobil još na servisu', rekao je za Blic Perović.

U MUP-u kažu da se nesreća dogodila u blizini servisa Mercedesa u Novom Beogradu kada je radnik poslije zamjene guma izvezao predsjednički džip na ulicu, a potom nakon samo nekoliko minuta udario u autobus.

U Mercedesu nisu željeli komentirati incident u kojem je uništeno vozilo srbijanskog predsjednika.

List navodi da se, osim u navedenom džipu, predsjednik Nikolić vozi i Mercedesovoj limuzini od 620.000 eura koja je 2010. godine kupljena za njegovog prethodnika Borisa Tadića.

Džip Mercedes 500 GL Brabus jedan je od tri skupocjena terenca koja je prošle godine Srbiji poklonio Muhamed bin Zayed al Nahjan, šeik Abu Dhabija .

Sva tri vozila dana su Vojsci Srbije, a kasnije su dodijeljena policiji za prijevoz najviših državnih dužnosnika i za doček stranih izaslanstava.

U policiji tvrde da je ovaj udes grub propust zbog koje bi netko morao biti kažnjen te da po proceduri službeni automobil nije smio ostati ni trenutak bez policijskog nadzora.