OPERACIJA 'ŠILING'

Hells Angelsi u BiH švercali drogu i oružje

10.04.2014 u 18:36

Bionic
Reading

Na širem području Brčkog u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine u četvrtak je provedena velika policijska akcija u kojoj je uhićen veći broj osoba uključujući pripadnike motorističkih skupina 'Hells Angels' i 'Red Devils', potvrdilo je Tužiteljstvo BiH po čijem je nalogu i izvedena ta akcija

Operacija pod kodnim nazivom 'Šiling', kako se navodi u priopćenju, izvedena je u bliskoj suradnji s policijom i pravosudnim tijelima Austrije te Slovenije, a uz uhićenja rezultirala je i zapljenom 1,2 kilograma heroina.

Državno tužiteljstvo BiH nije preciziralo koliko je točno osoba uhićeno niti o čijim se državljanima radi. Navodi se samo kako su pripadnici 'Hells Angelsa' i 'Red Devilsa' iz BiH i inozemstva, uz krijumčarenje droge, bili umiješani i u međunarodnu trgovinu oružjem. Jednu pošiljku oružja iz BiH namijenjenu Austriji policija je uspjela otkriti i zaplijeniti.

Tužiteljstvo BiH je više mjeseci koordiniralo operativni policijski rad na terenu, a prikupljeni su 'jaki dokazi' protiv uhićenih pripadnika organiziranih kriminalnih skupina.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli kako je ovime još jednom potvrđena važnost suradnje s državama Europske unije na otkrivanju i procesuiranju međunarodnih organiziranih kriminalnih skupina.