OPET PINK PANTHER

Dvominutna pljačka draguljarnice šokirala Ženevu

18.08.2009 u 16:51

Bionic
Reading

Nekoliko milijuna dolara vrijedan nakit opljačkan je u ponedjeljak poslijepodne u središtu Ženeve, u jednoj od najposjećenijih ulica u gradu, javlja dpa.

Pljačka je izvedena u tri sata poslijepodne i trajala je manje od dvije minute. Pljačkaši su pobjegli na skuterima prije nego je policija uspjela stići.

Draguljarnica se nalazi u Rue de Rhone, jednoj od najskupljih trgovačkih ulica u Ženevi u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih marki odjeće, satova i druge luksuzne robe. Ta je ulica, smještena odmah u ženevski stari grad i kuću Jeana Calvina, tijekom ljetnih mjeseci prepuna turista.

Pljačku su izvela četvorica lopova. Jedan je svladao privatnog zaštitara na ulazu, dok su ostali opljačkali draguljarnicu. Vlasnik draguljarnice istaknuo je za list Tribune de Geneve da su lopovi uzeli što su stigli, ostavivši za sobom skupocjene komade nakita, uključivo prsten vrijedan pola milijuna dolara.

Policija istražuje pljačku koja je šokirala stanovnike Ženeve, koji svoj grad doživljavaju kao jedan od mirnijih i sigurnijih.

Iako izravna povezanost još nije utvrđena, sumnja se da su pljačkaši pripadnici poznate balkanske kriminalne skupine Pink Panther, koja je posljednjih godina opljačkala brojne luksuzne draguljarnice diljem Europe, među kojima i one u srcu Pariza i Londona.